Din guide til Firenze

Finn tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kunst - Firenze

Det er renessansen som dominerer i Firenze, ikke uvanlig gitt den sentrale plassen byen hadde i middelalderens kunst- og arkitekturutvikling.

http://firenze.webby.no/db/fileupload/san lorenzo.jpgPå 1400-tallet var det her dessuten et blomstrende litteraturliv, hvor mest kjent er vel Dante, Petrarca og Boccaccio. Det er også på denne tiden Machiavelli skriver sitt berømt skrift Fyrsten om statsmannens situasjon.

Kunsten i Firenze

Mye av det viktigste av renessanse-kunsten kan du se på Uffizi-museet. Her finnes mesterverker av Leonardo da Vinci, Michelangelo og Botticelli, for ikke nevne andre storheter som Rafael, Caravaggio, Tizian og Rubens. Sett av minst en dag til å gå her.

Også de andre sentrale museene må besøkes: Palazzo Pitti, la Galleria dell'Accademia og Palazzo Vecchio. De fleste vil vel se Michelangelos David.

Kirkene huser mye av Firenzes kunst, og det både innvendig og utvendig. Domkirken, dåpshuset og klokketårnet gir alene et godt innblikk i kunsten på denne tiden.

Firenze har også sin egen Biennale for samtidskunst, sist arrangert i desember 2007.

Arkitektonisk har Firenze flere perler å by på, og kunsten kan nytes ikke bare i de vakre museene og kirkene, men også på vanlige spaserturer gjennom gatene.


Finn et perfekt hotell i Firenze

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta

Privacy Policy